gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης για το τοπωνύμιο: "ΠΥΡΓΟΣ Οικισμός ΤΗΝΟΣ".


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (1)

Σχολές

Καλλιτεχνική Σχολή

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Καλλιτεχνική Σχολή και τα σύγχρονα εργαστήρια μαρμαροτεχνίας. Είναι τριετούς φοίτησης, αδιαβάθμητη και υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού.
  Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι γλυπτική, ζωγραφική, μαρμαρογλυπτική, γραμμικό σχέδιο, ιστορία τέχνης και έκθεση. Γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου ή τουλάχιστον Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Δωρεάν επίσης παρέχονται τα υλικά των σπουδών και η σίτιση των σπουδαστών, τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Μια ιδιαιτερότητα της σχολής είναι η εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στην Α.Σ.Κ.Τ. των δύο καλύτερων αποφοίτων κάθε χρονιάς.
  Δεκάδες γλύπτες και ζωγράφοι, πρώην απόφοιτοι της Σχολής δουλεύουν στις αναστηλωτικές εργασίες στην Ακρόπολη και όπου αλλού χρειάζονται ειδικευμένοι μαρμαροτεχνίτες για τη συντήρηση των αρχαίων μας μνημείων, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα σε καλλιτεχνικά εργαστήρια επεξεργασίας του μαρμάρου, ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Κοινότητας Πανόρμου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ