gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΡΙΠΟΛΗ Δήμος ΑΡΚΑΔΙΑ" .


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (2)

Μουσεία

ΤΡΙΠΟΛΗ (Πόλη) ΑΡΚΑΔΙΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης
  To Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Τρίπολης, κοντά στη πλατεία Κολοκοτρώνη. Στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο διώροφο νεοκλασικό κτίριο, κτισμένο με σχέδια του αρχιτέκτονα Τσίλερ. Παλιότερα το κτίριο στέγαζε το νοσοκομείο "Ευαγγελίστρια". Περιλαμβάνει 8 αίθουσες στις οποίες εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές αρχαίων θέσεων στην Αρκαδία. Εκτίθενται νεολιθικά και πρωτοελλαδικά αντικείμενα και σκεύη από πρόσφατες ανασκαφές στο Σακοβούνι Καμενίτσας Αρκαδίας, και πλούσια συλλογή Υστερομυκηναϊκών Χρόνων και Υπομυκηναϊκών Χρόνων από το Παλαιόκαστρο της Γόρτυνας και ευρήματα από τις ανασκαφές στην έπαυλη του Ηρώδη Αττικού στην Εύα Κυνουρίας. Εκτίθενται ακόμη ευρήματα Γεωμετρικών Χρόνων από νεκροταφεία της Μαντινείας και κεραμική, γλυπτική Αρχαϊκών μέχρι Ρωμαϊκών χρόνων.
   Στο μουσείο υπάρχουν 3 αίθουσες με γλυπτά και ανάγλυφα Αρχαϊκών έως Ρωμαϊκών χρόνων από θέσεις της Αρκαδίας, μια αίθουσα με χάλκινα (αγγεία, ελάσματα, ειδώλια κ.ά.) Κλασικών έως Ρωμαϊκών χρόνων, μια αίθουσα με επιγραφές, συμβάσεις, ψηφίσματα κ.ά. των Αρκάδων, καθώς και μια ειδική αίθουσα (αρκαδικών ιερών) στην οποία εκτίθενται μικροαντικείμενα, ειδώλια, χάλκινα αντικείμενα και κεραμική διαφόρων χρόνων από αρκαδικά ιερά. Υπάρχουν επίσης και λίγα ευρήματα Παλαιοχριστιανικών και Πρώιμων Βυζαντινών Χρόνων. Στον κήπο του Μουσείου εκτίθενται 50 επιτύμβιες στήλες και επιγραφές. Στο Μουσείο ξεχωρίζει η μοναδική στην Ελλάδα συλλογή των λατρευτικών ειδωλίων (ανάμεσα στα οποία και ζώδια) των Πρωτοελλαδικών χρόνων από το Σακοβούνι. Επίσης, το ολόγλυφο καθήμενο άγαλμα θεάς (ίσως Αθηνά) από την Ασέα, τα εκθέματα από το Παλαιόκαστρο, μεταξύ των οποίων ένας ψευδόστομος αμφορέας διακοσμημένος με φυτικά, θαλασσινά και γεωμετρικά θέματα και τα εκθέματα από την Επαυλη του Ηρώδη Αττικού.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ