gtp logo

Συνήθεις ερωτήσεις


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πώς αγοράζω εισιτήρια;/ Κάνετε κρατήσεις;/ Μπορούν να γίνουν κρατήσεις στο εξωτερικό;

Ως εκδοτική εταιρία, παρέχουμε μόνο διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εσωτερικού.
Για περισσότερες υπηρεσίες, όπως εισιτήρια και κρατήσεις, πρέπει να απευθύνεστε στη ναυτιλιακή εταιρία που εκτελεί το δρομολόγιο της επιλογής σας.
Στοιχεία των ναυτιλιακών εταιριών όπως τηλέφωνα, φαξ και e-mails είναι καταxωρημένα στο site μας.

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τα δρομολόγια;

Οι βασικές πηγές της πληροφόρησής μας είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα δρομολόγια που περιλαμβάνονται στο site μας ανανεώνονται δύο φορές μηνιαίως κατόπιν επικοινωνίας και ελέγχου με τις ναυτιλιακές εταιρίες. Στο μεταξύ, μπορούν να συμβούν πολλές αλλαγές μέχρι την επόμενη φορά που θα ανανεώσουμε το site μας. Επομένως, είναι καλύτερα να επικοινωνείτε με τη ναυτιλιακή εταιρία που εκτελεί το δρομολόγιο της επιλογής σας και να επιβεβαιώνετε το δρομολόγιο πριν ταξιδέψετε.

Στοιχεία των ναυτιλιακών εταιριών όπως τηλέφωνα, φαξ και e-mails είναι καταxωρημένα στο site μας.

Μπορείτε να με ενημερώσετε για τις τιμές εισιτηρίων;

Οι επίσημες τιμές των εισιτηρίων περιλαμβάνονται μόνο στο μηνιαίο μας τουριστικό οδηγό "Greek Travel Pages". Πρόκειται για τις αρχικές τιμές, πριν η κάθε ναυτιλιακή εταιρία προσθέσει επιπλέον ποσοστό για προμήθειες και εκπτώσεις, ποσοστό που διαφέρει από τη μία ναυτιλιακή στην άλλη.

Ετσι, πρέπει να επικοινωνείτε με τη ναυτιλιακή εταιρία που εκτελεί το δρομολόγιο της επιλογής σας προκειμένου να ενημερωθείτε για την πραγματική τελική τιμή.

Στοιχεία των ναυτιλιακών εταιριών όπως τηλέφωνα, φαξ και e-mails είναι καταxωρημένα στο site μας.

Τι σημαίνουν οι παύλες κάτω από τις στήλες "From" και "Till";

Αν βρείτε παύλα κάτω από τη στήλη "From" και πλήρη ημερομηνία κάτω από τη στήλη "Till", τότε το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν ήδη σε ισχύ και θα είναι μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία.

Αν βρείτε παύλα κάτω από την στήλη "Till" και πλήρη ημερομηνία κάτω από την στήλη "From", τότε το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι σε ισχύ από την ημερομηνία που αναγράφεται έως νεότερης ειδοποίησης.

Αν βρείτε παύλα και στις δύο στήλες "From" και "Till", τότε το συγκεκριμένο δρομολόγιο ισχύει καθ' όλη την διάρκεια του έτους μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Δε βρίσκω τη σύνδεση που ψάχνω

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύνδεση που ψάχνετε, θα έχει συμβεί κάτι από τα ακόλουθα:

  • δεν δακτυλογραφήσατε την τοποθεσία αναχώρησης ή προορισμού σωστά ή
  • δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τοποθεσιών που επιλέξατε ή
  • δεν υπάρχει σύνδεση την ημερομηνία του ταξιδιού σας

Πώς μπορώ να βρω όλες τις συνδέσεις με ένα λιμάνι;

Αν πρέπει να βρείτε όλες τις συνδέσεις ενός origin ή destination λιμανιού, δακτυλογραφείστε είτε την origin τοποθεσία μόνο στο αντίστοιχο κενό του site ή την destination τοποθεσία μόνο στο αντίστοιχο κενό και κάντε submit της αίτησής σας. Τότε, θα εμφανιστεί μία drop down λίστα όλων των συνδέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DESTINATION GUIDE

Πώς μπορώ να βρω έναν προορισμό;

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ψάξετε έναν προορισμό: Η αναζήτηση μέσω του χάρτη, η ιεραρχική αναζήτηση και η ειδική αναζήτηση. Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους αναζήτησης σας βοηθά να εντοπίσετε ένα προορισμό εντός Ελλάδος. Η αναζήτηση με χάρτη βοηθά την αναζήτησή σας μέσω της χρήσης χαρτών. Η ιεραρχική αναζήτηση σας δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης στα πλαίσια μίας συγκεκριμένης ευρύτερης περιοχής ή τμήματός της. Και τέλος, η ειδική αναζήτηση παρέχει εργαλεία αναζήτησης με ταχυδρομικό κωδικό ή τηλεφωνικό κωδικό ή ονομασία και κωδικό τοποθεσίας και ακόμη τοποθεσίας με βάση την κατάταξή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

Ποιοι είστε;

Η εταιρία μας, Διεθνείς Εκδόσεις Ε.Π.Ε. (International Publications Ltd.), ιδρύθηκε το 1975 και ανήκει στον όμιλο εταιριών Danae. Δραστηριοποιείται στην έκδοση οδηγών με πληροφορίες για ταξίδια και διακοπές στην Ελλάδα. Διαθέτει σήμερα την πληρέστερη και πιο έγκυρη τράπεζα πληροφοριών σχετικά με το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Το GREEK TRAVEL PAGES, γνωστό ως GTP, αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκδόσεων της εταιρίας. Εκδίδεται στην αγγλική γλώσσα και κυκλοφορεί αδιαλείπτως κάθε μήνα από το 1975. Το GTP έχει γίνει ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο. Έχει συντελέσει στο μέγιστο στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά καθώς περιέχει πλήρεις, πρακτικές και ακριβείς πληροφορίες για τον ελληνικό τουρισμό σε καλά δομημένη σύνταξη, φιλική προς το χρήστη.

Το site, GTP.gr, αποτελεί την ηλεκτρονική έκδοση του Greek Travel Pages.

Παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ξένους επισκέπτες της Ελλάδας, καθώς επίσης και σε άτομα που ταξιδεύουν εντός Ελλάδος, πληροφορίες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της τουριστικής ενημέρωσης. Λειτουργεί η γεωγραφία του ελληνικού τουρισμού, βάσει της οποίας ο χρήστης μπορεί να εντοπίζει εύκολα όλους τους τουριστικούς πόρους και υπηρεσίες στην Ελλάδα καθώς και τα σημεία διανομής ανά τον κόσμο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Επίσης παρέχονται πληροφορίες σχετικές με το εκτεταμένο εθνικό δίκτυο στον τομέα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και διανυκτερεύσεων. Μία μεγάλη ποικιλία πληροφοριών σχετικών με τα ταξίδια είναι επίσης διαθέσιμη μέσω της επιλογής επιχειρήσεις, όπως στοιχεία ταξιδιωτικών γραφείων σε ολόκληρη την Ελλάδα και ταξιδιωτικών πρακτόρων στο εξωτερικό που πουλάνε την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, αεροπορικές εταιρίες, ναυτιλιακές εταιρίες, σκάφη αναψυχής και στοιχεία άλλων εταιριών σχετικών με τον τουρισμό.

Ποιο είναι το όραμά σας (vision);

Η προώθηση του ταξιδιού και του τουρισμού στην Ελλάδα παρέχοντας τα μέσα για τη διάδοση των διαθέσιμων πληροφοριών και τη διευκόλυνση των ταξιδιωτικών διαδικασιών.

Ποια είναι η αποστολή σας (mission);

Να παρέχουμε οτιδήποτε θα επιθυμούσατε να μάθετε για την Ελλάδα.

Ορίστε τον σκοπό του site (objective)

  • Η δημιουργία ενός πληροφοριακού site που θα καλύπτει τον τομέα του ταξιδιού στην Ελλάδα.
  • Στην πρώτη φάση του το site βασίζεται στη δωρεάν διάθεση τουριστικού περιεχομένου, στηριζόμενο σε διαφημιστικά έσοδα, με σκοπό την ευρεία διάδοσή του στο κοινό.
  • Μελλοντικοί στόχοι: Ικανότητα επέκτασης του site σε ένα μικτό site (site με περιεχόμενα και δυνατότητα κρατήσεων) το οποίο θα ενθαρρύνει τις online συναλλαγές (e-commerce).

Ορίστε την πρόθεση του site

  • Να εναρμονίσει τη δομή, το σχεδιασμό και το περιεχόμενο του site με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νυν και μελλοντικών χρηστών του.
  • Αλλά το πιο σημαντικό, να καθοδηγήσει το κοινό σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες (να είναι περισσότερο διαισθητικό παρά απλά αναλυτικό)
  • Να ανακαλύψει τρόπους ώστε να εξελιχθεί το site σε μία ευρύτερη στρατηγική επικοινωνίας.
  • Να αποφευχθεί το λάθος της δημιουργίας ενός site που θα φαίνεται σα να έχει φτιαχτεί απλά για να αποτελέσει ένα τμήμα του φαινόμενου Internet.
  • Να δημιουργήσει λόγους επίσκεψης του site ξανά και ξανά.
  • Τέλος, να επικεντρωθεί στην παροχή αξιόπιστης, ανανεωμένης και ακριβούς πληροφόρησης με τον πλέον συνεπή τρόπο.

Ποιες είναι οι εκδόσεις σας;

Greek Travel Pages (GTP)

Μηνιαίος Τουριστικός Οδηγός

Περιεχόμενα GTP:

Στις 500 σελίδες του GTP μπορείτε να βρείτε τις παρακάτω πληροφορίες:

  • Ειδήσεις
  • Ταξιδιωτικά Γραφεία
  • Μεταφορές
    • Αερομεταφορές
    • Θαλάσσιες Μεταφορές
    • Μεταφορές με τραίνα
    • Κρουαζιέρες
    • Σκάφη αναψυχής
    • Πούλμαν
    • Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
  • Καταλύματα
    • Ξενοδοχεία
    • Διαμερίσματα
    • Βίλες
    • Αλλου είδους καταλύματα
  • Τουριστικά θέλγητρα
    • Μουσεία
    • Αξιοθέατα
    • Περιηγήσεις
  • Δημόσιες /Ιδιωτικές Υπηρεσίες
  • Τουριστικές Υπηρεσίες
    • Τουριστικοί & Ταξιδιωτικοί Οργανισμοί
    • Ιδιωτικές & Δημόσιες Ενώσεις
    • Πρεσβείες & Προξενεία

Greek Travel Routes (GTR) - Διακόπηκε

Εκδίδεται δύο φορές ετησίως.

Το Greek Travel Routes (GTR) αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τον ελληνικό τουρισμό καθώς παρέχει ενημέρωση σχετικά με τα ισχύοντα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Στις 144 σελίδες του μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 22.000 δρομολόγια της Ελληνικής Ακτοπλοΐας τυπωμένα με μορφή αεροπορικών δρομολογίων και μεταφρασμένα σε έξι γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρώσικα). Περιλαμβάνει ενημερωτικό χάρτη της Ελλάδας και του κυριότερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά, και παρέχει πληροφόρηση για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες, το στόλο τους, καθώς και για τα γραφεία του ΕΟΤ ανά τον κόσμο.

GTP Εκδοση στα Ρώσικα - Διακόπηκε

Τεύχος ΜΑΡ '97

Το GTP κυκλοφόρησε το Μάρτη του 1997 στην Έκθεση της Μόσχας ειδική έκδοση 256 σελίδων στη ρωσική γλώσσα. Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται πλήρεις πληροφορίες για 1,000 ελληνικά ξενοδοχεία, 200 ελληνικά γραφεία ταξιδίων που δραστηριοποιούνται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και 600 γραφεία των χωρών αυτών που οργανώνουν τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα. Οι πληροφορίες των ταξιδιωτικών γραφείων παρουσιάζονται επιπρόσθετα στην αγγλική γλώσσα.

 

GREEK HOTELS DISCOUNT SCHEME for Diplomatic and Consular Corps, ειδικές εκδόσεις

Η πολυτελής αυτή έκδοση των 54 σελίδων που κυκλοφόρησε το GTP, περιλαμβάνει 150 ξενοδοχεία deluxe και πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα, τα οποία παρουσιάζονται με πλήρη στοιχεία, μια έγχρωμη φωτογραφία και τις επίσημες τιμές πώλησης. Παράλληλα, αναγράφεται η έκπτωση που προσφέρεται στα μέλη του Ελληνικού διπλωματικού και προξενικού σώματος σε όλο τον κόσμο. Μέρος του οδηγού έχει αφιερωθεί στην παρουσίαση όλων των ελληνικών πρεσβειών και των προξενείων παγκοσμίως.

Πού μπορώ να βρω τις εκδόσεις σας;

Μπορείτε να παραγγείλετε το "Greek Travel Pages" από το γραφείο σας και να σας αποσταλεί ταχυδρομικά, ενώ το "Greek Travel Routes" διανέμεται από τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παγκοσμίως. Μπορείτε να παραγγείλετε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις από τα γραφεία μας.

Παρέχετε και άλλου είδους υπηρεσίες;

Direct mail

Οι ειδικοί στο τμήμα direct mail σας παρέχουν ετικέτες για οποιοδήποτε είδος ειδικής προώθησης:

  • Κωδικοποιημένες κατά ταχυδρομικό κωδικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ταχυδρομείων για μειωμένη χρέωση αποστολής και άμεση διανομή.
  • Καλύπτοντας πάνω από 20.000 επαγγελματίες στον τουρισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Εγγυημένες διευθύνσεις.
  • Ανταγωνιστικές τιμές.

Fax service

Μπορούμε να αναλάβουμε την προώθησή σας μέσω της ειδικής μας υπηρεσίας fax. Πείτε μας το μήνυμα που θέλετε να προωθήσετε, ή την ειδική προσφορά, και τον τουριστικό τομέα που θέλετε να απευθυνθείτε και εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα.

  • Αποστολή φαξ κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • 2,500 ταξιδιωτικά γραφεία και 5,000 ξενοδοχεία στην Ελλάδα συν χιλιάδες άλλους επαγγελματίες του τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η τράπεζα πληροφοριών του direct mail-fax data περιλαμβάνει

Ταξιδιωτικά γραφεία κατηγοριοποιημένα σύμφωνα με τις περιοχές και τις δραστηριότητές τους, ξενοδοχεία κατηγοριοποιημένα με βάση την κατηγορία, τη δυνατότητα δωματίων, τις περιοχές, τις περιόδους λειτουργίας, τις δραστηριότητες, ταξιδιωτικούς πράκτορες και τουριστικά γραφεία στο εξωτερικό που πουλάνε Ελλάδα, Αεροπορικές εταιρίες, Ναυτιλιακές εταιρίες, Κρατικές υπηρεσίες, Πρεσβείες και πολλά άλλα ακόμη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ GTP

Ποια είναι η αγορά του GTP;

Το Greek Travel Pages (GTP) απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού παγκοσμίως. Η ετήσια κυκλοφορία του ανέρχεται σε 115.000 τεύχη με καθημερινή υπολογιζόμενη αναγνωσιμότητα περισσότερη από 157.000 φορές. Η μέση μηνιαία κυκλοφορία είναι 7.000 τεύχη.

Οι συνδρομές αντιπροσωπεύουν το 73% της συνολικής κυκλοφορίας, καθώς το υπόλοιπο 27% αποτελεί «Τιμής ένεκεν» τεύχη που αποστέλλονται σε μη συνδρομητές κατά τη διάρκεια του έτους ως ακολούθως:

  • 6,000 σε ξενοδοχεία & άλλα καταλύματα
  • 3,000 σε τουριστικούς πράκτορες παγκοσμίως
  • 1,500 σε εμπορικές εταιρίες
  • 2,000 σε ταξιδιωτικά γραφεία
  • 14,000 σε επαγγελματίες επισκέπτες των διεθνών επαγγελματικών τουριστικών εκθέσεων: BIT, ITB, WTM, PHILOXENIA, MITT, BTF etc.
  • 4,500 σε επαγγελματίες που συμμετέχουν σε τουριστικά συνέδρια, σεμινάρια και συναντήσεις

    Διανομή Συνδρομών

 

Μπορώ να γίνω συνδρομητής στον οδηγό GTP;

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει συνδρομητής στον οδηγό μας αρκεί να συμπληρώσει την αίτηση συνδρομής, την οποία πρέπει κατόπιν να αποστείλει στα γραφεία μας με φαξ ή e-mail.

Η ετήσια συνδρομή κοστίζει USD 250 για την Ευρώπη και USD 280 για τις λοιπές χώρες. Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε μόνο ένα τεύχος με κόστος USD 30 ή όσα μηνιαία τεύχη επιθυμείτε.

Μπορείτε να πληρώσετε με την πιστωτική σας κάρτα ή να εμβάσετε τα χρήματα στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Μπορώ να διαφημιστώ στον οδηγό σας;

Κάθε εταιρία σχετική με τον τουρισμό έχει το δικαίωμα να διαφημιστεί στον οδηγό μας.

Στέλνοντάς μας ένα e-mail ή φαξ θα σας απαντήσουμε δίνοντάς σας όλες τις πληροφορίες για τις θέσεις διαφήμισης στον οδηγό μας, τη διαθεσιμότητά τους και το αντίστοιχο κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ GTR

Είναι διαθέσιμα τα καλοκαιρινά δρομολόγια;

Τα καλοκαιρινά δρομολόγια είναι καταχωρημένα στην ειδική μας έκδοση "Greek Travel Routes" που εκδίδεται δύο φορές ετησίως μετά από απαίτηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η πρώτη έκδοση εκδίδεται το Μάρτιο και περιλαμβάνει τα προτεινόμενα δρομολόγια από τις ναυτιλιακές εταιρίες στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Σκοπός του είναι να δώσει μία ιδέα για τις υπάρχουσες συνδέσεις και τη συχνότητά τους.

Η δεύτερη έκδοση με τα τελικά και εγκεκριμένα δρομολόγια εκδίδεται το Μάιο.

Μπορείτε να μου στείλετε την έκδοση GTR;

Και οι δύο εκδόσεις, Μαρτίου και Μαϊου, διανέμονται από τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παγκοσμίως.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ SITE

"Cannot obtain contact with the server". Τι ακριβώς συμβαίνει

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπορείτε να με βοηθήσετε με τις κρατήσεις ξενοδοχείων;/ Μπορώ να βρω πληροφορίες για δρομολόγια λεωφορείων;/ Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για αεροπορικά δρομολόγια;

Η εταιρία μας από το 1975 εκδίδει μηνιαίως τον τουριστικό οδηγό "Greek Travel Pages", ο οποίος περιλαμβάνει πληροφορίες για ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, κρουαζιέρες, κάμπινγκς, λεωφορεία, διεθνή και εγχώρια ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια, οργανωμένες εκδρομές, σκάφη αναψυχής, δρομολόγια τραίνων, μουσεία και πολλές άλλες.

Μπορείτε πολύ εύκολα να παραγγείλετε ένα μόνο τεύχος του οδηγού μας με κόστος USD 30 για να ενημερωθείτε για όλα τα παραπάνω.

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ