gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΙΤΑΝΗ Αρχαία πόλη ΣΙΚΥΩΝ" .


Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους (4)

Αρχαία ιερά

Ασκληπιείο

ΤΙΤΑΝΗ (Αρχαία πόλη) ΣΙΚΥΩΝ
Το είχε ιδρύσει ο Αλεξάνωρ. Μέσα στο Ιερό υπήρχε άγαλμα του Ασκληπιού, από το οποίο μόνο το πρόσωπο και τα άκρα χεριών και ποδιών φαίνονταν. Κανείς δεν ήξερε από τι μέταλλο ή ξύλο ήταν φτιαγμένο το άγαλμα. Υπήρχαν επίσης αγάλματα της Υγείας, του Αλεξάνωρα και του Ευαμερίωνα. Στο Ιερό αυτό του Ασκληπιού έκαναν θυσίες ζώων και πουλιών (Παυσ. 2,11,5-7). Στο χώρο του Ιερού απαγορευόταν να μεταφέρουν ετοιμοθάνατους ή ετοιμόγεννες γυναίκες. Επίσης, έπρεπε να τρώνε τα ζώα των θυσιών μέσα στο χώρο του Ιερού (Παυσ. 2,27,1).

Ιερό Αθηνάς

Ηταν χτισμένο πάνω σε λόφο. Μέσα στο Ιερό υπήρχε ξόανο της θεάς, που έλεγαν ότι είχε χτυπηθεί από κεραυνό. Εκεί επίσης φύλαγαν και ξόανο της Κορωνίδας (Παυσ. 2,12,1).

Αρχαίοι βωμοί

Βωμός των ανέμων

Μία νύχτα το χρόνο ένας ιερέας τελούσε στο βωμό αυτό θυσία για τους ανέμους καθώς και διάφορες μυστικές ιεροπραξίες για να ημερέψει τους άγριους ανέμους (Παυσ. 2,12,1).

Διάφορα

Στοά του Ασκληπιείου

Στη στοά υπήρχαν ξύλινα αγάλματα του Διονύσου και της Εκάτης, της Αφροδίτης, της Μητέρας των Θεών, της Τύχης και λίθινο άγαλμα του Γορτύνιου Ασκληπιού. Στη στοά υπήρχε και χώρος για ιερά φίδια. Στην αυλή υπήρχε χάλκινος ανδριάντας ενός Ολυμπιονίκη, του Γρανιανού (Παυσ. 2,11,8).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ