gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΥΠΡΙΝΟΣ Δήμος ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Κυπρίνου

ΚΥΠΡΙΝΟΣ (Δήμος) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Κυπρίνος

ΚΥΠΡΙΝΟΣ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Ο Κυπρίνος, είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου, με 8 οικισμούς και 3.478 κατοίκους (απογρ.1991). Η περιοχή του Δήμου, η ημιορεινή σε μεγάλο μέρος, γειτονεύει δυτικά με την Βουλγαρία, περιοχή του Ορτάκιοϊο, απ' όπου κατάγεται μεγάλο μέρος των κατοίκων του. Η άφθονη παραγωγή ψαριών στον ποταμό 'Aδρα, των κυπρίνων, έδωσε το όνομά του στον οικισμό. Το παλιό του όνομα ήταν Σαρή Χαντήρ, δηλαδή Κιτρινόψαρο. Βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο της διασταύρωσης πολλών δρόμων, γι' αυτό και είναι έδρα Γυμνασίου, Λυκείου, Κέντρου Υγείας και διαθέτει και πλούσια Δημοτική Βιβλιοθήκη. Οι πολιτιστικοί του φορείς, παρουσιάζουν αξιόλογη δραστηριότητα στην διατήρηση κυρίως της πολιτιστικής παράδοσης και στην αναβίωση των παλιών εθίμων, όπως συμβαίνει και με τα άλλα χωριά της περιοχής, Μεγάλη και Μικρή Δοξιπάρα, Ζώνη και Αμπελάκια.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Φυλάκιο

ΦΥΛΑΚΙΟ (Κωμόπολη) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Το Φυλάκιο, μεγαλοχώρι με κατοίκους που ήρθαν από την Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη, είναι στη διασταύρωση των μεγάλων δρόμων. Ο ένας οδηγεί στη νέα γέφυρα του ποταμού και στο Τρίγωνο, ο άλλος προχωρά δυτικότερα για τον Κυπρίνο, την έδρα του ομώνυμου Δήμου. 'Oλα αυτά τα χωριά, όπως και το Αμμόβουνο και ο Κέραμος, είναι ξαπλωμένα κοντά στις όχθες του 'Aδρα που τα αρδεύει και τα γονιμοποιεί με τα νερά του.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ