gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (3)

Τοπωνύμια

Πύργος

ΑΓΚΑΛΗ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΑ
  Μοναδικό ιστορικό κειμήλιο που θυμίζει λομβαρδική κυριαρχία, ίσως του βαρόνου Δελλεκαρτσέρι (1205), είναι τα σκορπισμένα ερείπια ενός Πύργου που βρίσκεται μέσα στον Κάμπο, κάτω από την αγναντερή βίλα. Τη χρονολογία που χτίστηκε αυτός ο Πύργος δεν τη γνωρίζουμε. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παραδοσιακή διήγηση για τον Πύργο αυτόν.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Νηλέως.

Σαρακήνικο

  Είναι γραφικό λιμανάκι, χωμένο μες στο πράσινο. Εδώ τα πεύκα και οι θάμνοι φτάνουν πολύ χαμηλά, ακουμπούν σχεδόν στη θάλασσα. Η ονομασία του λιμανιού αυτού μαρτυράει ότι θα χρησιμοποιείτο από τους Αφρικανούς πειρατές σαν λιμάνι των καραβιών τους και σαν ορμητήριο πειρατείας προς τα νησιά του Β. Αιγαίου.
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Νηλέως.

Η Σπηλιά του Καλόγηρου

  Πάνω από το δρόμο προς τον Κάναλο (μεγάλη βρύση του Κάμπου) στέκει αγέρωχα ένας πελώριος βράχος, που λίγο πιο κάτω από την κορυφή του υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά. Το στόμιό της δεν είναι πολύ μεγάλο και φαίνεται ευδιάκριτα από τον κάμπο. Στη σπηλιά αυτή ζούσε στα πρώτα χρόνια, μετά την απελευθέρωση του 1821, ένας καλόγηρος, γι αυτό η σπηλιά αυτή λέγεται "Η σπηλιά του Καλόγηρου".
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Νηλέως.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ