gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κέντρα πολιτισμού & τέχνης για το τοπωνύμιο: "ΔΕΣΦΙΝΑ Κωμόπολη ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ".


Κέντρα πολιτισμού & τέχνης (1)

Βιβλιοθήκες

Δημοτική Βιβλιοθήκη Δεσφίνας

Τηλέφωνο: +30 22650 51584
  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτούργησε για πρώτη φορά στις 8 Αυγούστου 1996 στο χώρο κάτω από το Ιατρείο. O αείμνηστος Χρήστος Χηρόπουλος συνέβαλε οικονομικά στην διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου αφήνοντας ένα αξιόλογο ποσό για το σκοπό αυτό. Με την φροντίδα του τότε προέδρου κ.Αχιλλέα Μακρή και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πρόοδος», μεταφέρθηκαν και ταξινομήθηκαν τα βιβλία.
  Η βιβλιοθήκη έχει 4200 τίτλους βιβλίων (ένας μεγάλος αριθμός αυτών είναι περιουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου) και εμπλουτίζεται με τις αγορές που πραγματοποιεί ο Δήμος Δεσφίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Σημαντικές είναι και οι δωρεές βιβλίων από ιδιώτες, που με αγάπη θυμούνται την πνευματική αυτή γωνιά. Λειτουργεί ως αναγνωστήριο αλλά και ως δανειστική βιβλιοθήκη, αφού πολλά είναι τα παιδιά και οι μαθητές ειδικότερα απ' όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που βρίσκουν τις απαντήσεις τόσο στα σχολικά όσο και εξωσχολικά ερωτήματά τους. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει βιβλία απ' όλους τους τομείς. Φιλοσοφία, κοινωνιολογία, ιστορία, πολιτική ιστορία, ψυχολογία, ιατρική, θρησκεία, μουσική, βιογραφίες, γενικής εκπαίδευσης, τέχνες, λαογραφία, μυθιστορήματα και εφαρμοσμένες επιστήμες είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που μπορεί να βρει ο αναγνώστης. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί το παιδικό τμήμα και αυτό των ενηλίκων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ