gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χωριό ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Χωριό) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Τηλέφωνο: +30 23810 61127
  Ο Αγιος Γεώργιος είναι το μικρότερο χωριό του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου με 321 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 1991. Απέχει 20 χιλιόμετρα από τα Γιαννιτσά και 30 χιλιόμετρα από την Έδεσσα. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, με κυριότερες καλλιέργειες τα ροδάκινα και τα σπαράγγια. Το χωριό έχει χτιστεί γύρω από την πλατεία του, όπου βρίσκεται το νεόκτιστο διώροφο κτίριο του δημοτικού καταστήματος και το ηρώο.
  Πανύψηλα πεύκα και καταπράσινοι κήποι πλαισιώνουν την γραφική πλατεία. Ο Αγιος Γεώργιος είναι το πρώτο χωριό στο Δήμο που έχει εγκαταστήσει ταχυδρομικές θυρίδες έξω από το κτίριο του δημοτικού καταστήματος. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το ιατρείο, ενώ στο πίσω μέρος του βρίσκονται το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο. Απέναντί του δεσπόζει η παλαιά και όμορφη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Τόσο η εκκλησία, όσο και όλο το χωριό έχουν σημαντική ιστορία, που ανάγεται στις αρχές του 19ου αιώνα.
  Στο βορειοδυτικό τμήμα του χωριού, στο δρόμο προς το Λιπαρό, βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του και το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ Αγίου Γεωργίου. Στο χωριό δραστηριοποιείται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος". Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανεξερεύνητοι, ως σήμερα, λόφοι που υπάρχουν έξω από το χωριό. Πιθανολογείται ότι στη βάση τους είναι κρυμμένοι τάφοι της ελληνιστικής περιόδου. Τα πολλά δέντρα και το πράσινο που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και το Δημοτικό Αναψυκτήριο, δημιουργούν έναν τεχνητό παράδεισο, και ιδανικό μέρος για ξεκούραση, αναψυχή και εκδρομές.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ