gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΥΣΤΟΓΕΡΑΚΟ Οικισμός ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (1)

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Κουστογέρακο

ΚΟΥΣΤΟΓΕΡΑΚΟ (Οικισμός) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ
  Το χωριό Κουστογέρακο βρίσκεται 73 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κι έχει μια πολύ άγρια ομορφιά. Βαθιά φαράγγια κι απότομα βουνά κυκλώνουν το χωριό. Νοτιοδυτικά του χωριού σε ύψος 200 μέτρων βρίσκεται η Σπηλιά του Κύκλωπα, πιθανότατα πρόκειται για τη σπηλιά στο έπος Οδύσσεια και στην ιστορία των Κυκλώπων. Η σπηλιά βρίσκεται μακριά από το χωριό και είναι δυσπρόσιτη. Το Κουστογέρακο έχει κι αυτό τη δραματική ιστορία του. Το Κουστογέρακο ισοπεδώθηκε από τους Ναζί. Οι Γερμανοί είχαν συγκεντρώσει όλα τα γυναικόπαιδα του χωριού και ήταν έτοιμοι να τα εκτελέσουν όταν σφαίρες σκότωσαν το γερμανό χειριστή του πολυβόλου. Οι υπόλοιποι στρατιώτες έφυγαν και οι χωρικοί δραπέτευσαν. Οι Ναζί επέστρεψαν την επόμενη μέρα και κατέστρεψαν το χωριό.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ