gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΤΑΜΟΣ Δήμος ΚΑΡΔΙΤΣΑ" .


Βιογραφίες (1)

Πολιτικοί

Φλωράκης Χαρίλαος

ΡΑΧΟΥΛΑ (Χωριό) ΚΑΡΔΙΤΣΑ
1914
  Γεννήθηκε στη Ραχούλα στις 20-7-1914. Τελείωσε την επαγγελματική Σχολή των Τ.Τ.Τ. και γράφτηκε στη Νομική Σχολή.
  Από μαθητής του Γυμνασίου Καρδίτσας, το 1930 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ από τον καπνεργάτη Κορκοτζέλο.
  Ως υπάλληλος των Τ.Τ.Τ. ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε γραμματέας της Ε.Ε. της συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Τριατατικών (ΤΤΤ).
  Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1941 και υπήρξε γραμματέας της Κομμουνιστικής Οργάνωσης των Τριατατικών. Το 1945 γίνεται μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας και το 1949 γίνεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
  Για τη δράση του διώχτηκε και συνελήφθηκε επανειλημμένα από τις αρχές ασφαλείας. Στις αρχές του 1943 εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ και πολέμησε ως στέλεχος της διοίκησης της 5ης Ταξιαρχίας και της 11ης Μεραρχίας εναντίον των κατακτητών.
  Την περίοδο του Εμφυλίου πολέμου διετέλεσε διοικητής μεγάλης μονάδας της 1ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Το 1954 δουλεύοντας κομματικά σαν παράνομος, πιάστηκε στην Αθήνα. Δικάστηκε πολλές φορές σε ισόβια και έμεινε στη φυλακή και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης συνολικά 18 χρόνια.
  Το 1972 έγινε Γενικός Γραμματέας μέσα από τις διαδικασίες του 9ου Συνέδριου του ΚΚΕ. Βουλευτής εκλέχτηκε το 1974, 77, 81, 85, 89 και 1990.
  Τον Ιούλη του 1989 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Κόμματος και το Δεκέμβρη του 1991 ομόφωνα, Επίτιμος Πρόεδρός του. Για τήν προσφορά του τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία.
  Η πολιτική ενασχόληση από υπεύθυνες θέσεις του Κόμματος του ανέδειξε σαν πολιτική ηγέτη ευρύτερης αποδοχής.
  Ο Χ. Φλωράκης δεν ξέκοψε από τον τόπο μας, παρά τα δύσκολα χρόνια της αναγκαστικής προσφυγιάς, των φυλακών, των εξοριών και της περιόδου παρανομίας.
  Με κάθε ευκαιρία διατρανώνει την αγραφιώτικη καταγωγή του. Μάχεται για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής αυτής και του Νομού γενικότερα.
  Γεγονός που δεν αμφισβητείται είναι το ότι η όλη του πολιτική πορεία συνδέθηκε με τους αγώνες του ελληνικού λαού για τη δημοκρατία, την Εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό.

(αναδημοσίευση άρθρου της Ειδικής Εκδοσης της τοπικής εφημερίδας "ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ" της 31-12-1999)

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Καρδίτσας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ