gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΙΣΒΟΡΙ Χωριό ΜΥΤΙΛΗΝΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λισβορίου

ΛΙΣΒΟΡΙ (Χωριό) ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Τηλέφωνο: +30 22520 71115
  Ο οικισμός είναι γεμάτος ζωντάνια. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια της γης. Εδώ παράγεται ακόμη η γλυκάνησος, αρωματικό φυτό που οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ούζου. Εδώ βγαίνουν τα πιο αρωματικά λάδια της Λέσβου. Λέγεται ότι στην περιοχή "Τέμενος" υπάρχουν τα αρχαιότερα ελαιόδεντρα του νησιού. Παράγονται ακόμη κρεμμύδια, τριφύλλια και κτηνοτροφικά προϊόντα, ενώ είναι ξακουστά τα παξιμάδια και τα ψωμιά που γίνονται από ντόπια σιτάρια.
  Στη θέση "Κουρτήρ" έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ερειπίων καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων. Στην περιοχή βρέθηκαν όστρακα που μαρτυρούν την άνθηση Μυκηναϊκού πολιτισμού στη Λέσβο. Στη θέση "Σκαμιούδι" υπάρχουν ερείπια Βυζαντινού οχυρού. Υπάρχουν όμως και σύγχρονα κέντρα διασκεδάσεως με ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λ.π.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2000) της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Πολιχνίτου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ