gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ Οικισμός ΧΙΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
  Εγκαταλείποντας τον Καρφά, ο δρόμος συνεχίζει την πορεία του ανάμεσα στο άρωμα των σχίνων και των θυμαριών, περνώντας απ' την Πλάκα, μεγάλο αμπελότοπο στα Γενοβέζικα χρόνια, για να καταλήξει στην Αγία Ερμιόνη. Παμπάλαιος και τούτος ο θαλασσόβρεχτος οικισμός με τις ιστορικές βότες του (σκέπαστρα για τις βάρκες που αργότερα έγιναν πρόχειρες καλοκαιρινές κατοικίες) στην άκρη του γιαλού και το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ερμιόνης χτισμένο το 1754. Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται το Μαντράκι. Ένα μικρό λιμανάκι στην αγκαλιά ενός αγκαθωτού βράχου, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι ψαρόβαρκες από την μανία του Νοτιά.
  Στα χρόνια της Κατοχής ήταν φυλάκιο των Γερμανών αλλά και τόπος απ΄ όπου έπαιζαν την ζωή τους κορώνα-γράμματα οι βαρκάρηδες, αφού έπρεπε να κλέψουν την βάρκα από τον Γερμανό φύλακα και να μεταφέρουν πατριώτες στην Μέση Ανατολή.
  Σήμερα στην Αγία Ερμιόνη έχουν χτιστεί ξενοδοχεία, πανσιόν, ταβέρνες και κάθε λογής καταστήματα που εξυπηρετούν τον επισκέπτη. Είναι ένας υπέροχος τόπος αναψυχής.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ