gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ Χωριό ΣΕΡΡΕΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λιμνοχωρίου

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΣΕΡΡΕΣ
Τηλέφωνο: +30 23250 51205
  Το αρμονικό αλληλοσυμπλήρωμα του μωσαϊκού των πολιτιστικών στοιχείων των ντόπιων και προσφύγων κατοίκων του Λιμνοχωρίου, γέννησε μια κοινωνία ήσυχη που για χρόνια τώρα στηρίζεται στο βουκολικό τρόπο ζωής. Στο ακρότατο σημείο όπου ο Σερραϊκός κάμπος συναντιέται με την λίμνη Κερκίνη, μέσα στην ησυχία που γεννά η αρμονική συνύπαρξη φύση-άνθρωπος-νερό, στέκεται το Λιμνοχώρι χωρίς πολλές απαιτήσεις. Ένας τόπος που η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα κλέβουν χρώματα από την λίμνη και τις γύρω οροσειρές του Μπέλλες και των Κρουσίων και κάνει την κάθε μέρα διαφορετική.
  Το Λιμνοχώρι είναι οικισμός του Δήμου Ηράκλειας, που δημιουργήθηκε στο χώρο που υπήρχε το τσιφλίκι του Τούρκου Μπέη Χατζηλαζάρου. Το 1932 με την διάνοιξη της νέας κοίτης του Στρυμώνα διαλύθηκαν οι οικισμοί Λιμνοχώρι, Μανιτάρι, και Μπουρσούκι. Έτσι οι κάτοικοι των οικισμών αυτών έκτισαν στην σημερινή τοποθεσία το χωριό Κογχύλια το οποίον αργότερα πήρε το σημερινό όνομα Λιμνοχώρι. Επίσης είναι γνωστό και με το όνομα Πορλίδα.
  Το Λιμνοχώρι διαθέτει χώρους στην πολύμορφη παραλίμνια περιοχή για πεζοπορία, για εκδρομές, για κατασκηνώσεις, για απομόνωση, για άθληση και για εξερεύνηση της πλούσιας ζωϊκής και φυτικής ποικιλίας.
  Ανεπιφύλακτα προτείνουμε να κάνετε την διαδρομή Λιμνοχώρι- Λίμνη Κερκίνη- παραλίμνια περιοχή Χρυσοχωράφων - Λιθότοπος. Η διαδρομή με ποδήλατο ή πεζοπορία είναι καταπληκτική με πλούσια εναλλαγή φυσικών ομορφιών. Τολμήστε το και ίσως ανακαλύψετε εικόνες μοναδικές!

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ