gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΣΑΚΩΝΕΣ Χωριό ΠΕΛΛΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Τσακώνων

ΤΣΑΚΩΝΕΣ (Χωριό) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 23048
  Στους Τσάκωνες υπάγονται οι οικισμοί της Χρύσας και της Κάτω Ροδωνιάς, με τους οποίους έχει πλέον συνενωθεί το χωριό. Σήμερα στους Τσάκωνες κατοικούν μονίμως 1062 κάτοικοι. Στην εποχή του Βυζαντίου το χωριό ήταν μετόχι του Μοναστηρίου της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι γεωργοί και καλλιεργούν ροδάκινα, μήλα, ακτινίδια κ.λπ. Στο χωριό υπαρχει και λειτουργεί ένας από του μεγαλύτερους αγροτικούς - οπωροκηπευτικούς συνεταιρισμούς (ΓΕΚΟΣΑ) που καλύπτει όλο το φάσμα της εμπορίας των οπωροκηπευτικών που παράγονται στην γύρω περιοχή.
  Η παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής, που βρίσκεται στην Χρύσα γιορτάζει μεν στις 26 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις όμως των κατοίκων προς τιμήν της γίνονται στις 14 Οκτωβρίου. Η αλλαγή αυτή έγινε πολύ παλιά από τότε που λόγω του θέρους, οι κάτοικοι δεν είχαν χρόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και η πλατεία γέμιζε σιτάρι από τα αλώνια που γίνονταν αυτήν την εποχή. Πρωτομαγιά κάνουν κάτω από τα πλατάνια της Κάτω Ροδωνιάς. Στους Τσάκωνες και τους οικισμούς Χρύσα και Ροδωνιά δραστηριοποιείται ένας πολιτιστικός σύλλογος που έχει να επιδείξει μια αξιόλογη παρουσία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ