gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΡΟΔΙΑ Κωμόπολη ΓΑΖΙ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Σαββαθιανών

ΜΟΝΗ ΣΑΒΒΑΘΙΑΝΩΝ (Μοναστήρι) ΓΑΖΙ
Τηλέφωνο: +30 2810 841296, 220579
Βρίσκεται σε μια κατάφυτη λαγκάδα του όρους Βασιλικός κοντά στη Ροδιά. Είναι αφιερωμένη στο προστάτη των μοναχών Aγιο Αντώνιο προς τιμήν του οποίου χτίστηκε ο παλαιός σπηλαιώδης ναός. Από τις σημαντικότερες ιστορικές μονές στην περίοδο της τουρκοκρατίας στην οποία βρήκαν καταφύγιο οι μοναχοί του Αγίου Σάββα (παραλία Αλμυρού) εξαιτίας της δυσπρόσιτης θέσης της. Η Μονή γνώρισε σοβαρές ζημιές κατά την τουρκική επίθεση το 1648, αλλά το 1745 άρχισε η ανασυγκρότησή της.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ροδιάς

ΡΟΔΙΑ (Κωμόπολη) ΓΑΖΙ
Τηλέφωνο: +30 2810 841221
  Ο ιστορικός οικισμός της Ροδιάς αναπτύσσεται στην απότομη πλαγιά που δεσπόζει στον κόλπο του Hρακλείου και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία σε οικιστικό κέντρο υψηλής ποιότητας κατοικίας. Η Ροδιά απέχει από το Ηράκλειο 16χλμ και η ονομασία της οφείλεται στο παλαιό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι απότομες πλαγιές δημιουργούν εξαιρετικής ομορφιάς τοπία κυρίως στην ακτογραμμή και στις παρυφές της Κοιλάδας και του φαραγγιού που ξεκινάει από τον όρμο του Παλιόκαστρου και καταλήγει βορειοδυτικά του οικισμού της Ροδιάς. Ο επισκέπτης μένει έκπληκτος από την πανέμορφη διαδρομή και από το υψόμετρο των 240 μέτρων με θέα το Λιμάνι του Ηρακλείου, την παραλία της Αμμουδάρας και το κατάφυτο τοπίο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ