gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Σύλλογοι Πολιτών  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χωριό ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ" .


Σύλλογοι Πολιτών (1)

Ανάμεικτα

Πολιτιστικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος"

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Χωριό) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
  Στον Αγιο Γεώργιο δραστηριοποιείται τα 3 τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος". Ιδρύθηκε το 1982, όμως μετά από τρία χρόνια αδρανοποιήθηκε, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος της νεολαίας. Η επάνοδός του στην ενεργή δράση ήταν δυναμική, με άμεση δημιουργία χορευτικών τμημάτων και θεατρικής ομάδας, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει δύο θεατρικά έργα.
  Ο Σύλλογος αριθμεί 62 εγγεγραμμένα μέλη. Χοροδιδάσκαλος είναι ο Μήτσκας Δημήτριος και το ρεπερτόριο περιλαμβάνει χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τον Πόντο. Οι φορεσιές, που διαθέτει η ιματιοθήκη του Συλλόγου, είναι αντιπροσωπευτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κάθε χρόνο, στην πανήγυρη του χωριού, τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 25-26 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου. Αρκετές είναι και οι συμμετοχές του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορους άλλους δήμους του νομού Πέλλας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ